Kontakt oss

Telefon: 22 90 33 00
E-post: post@ennte.no

"*" indicates required fields

Kameraovervåking – High End Retail

– Det har vært avgjørende å ha kameraovervåkning

Et godt kamerasystem sørger ikke bare for redusert svinn, det er også med på å forebygge kriminalitet.

 
Siden 2001 har den eksklusive klesbutikken Mostue ligget i Storgata i Lillestrøm. Med kjente skandinaviske og internasjonale merkevarer, har det for mange blitt et foretrukket sted å handle klær. Men med mange kostbare produkter i butikken, har behovet for sikring blitt større.
 

– Vi har alltid hatt varesikring, men i rundt ti år har vi også hatt kameraovervåkning i butikken. Det er først og fremst for en preventiv effekt, for å hindre at folk stjeler varer, forteller daglig leder Dagfinn Mostue.

Den familiedrevne butikken har mange faste kunder. Stadig flere ønsker å investere i gode kvalitetsplagg, og selv i en tid der netthandel blir stadig større, er det det mange som foretrekker fysiske butikker.

– Man skal ikke undervurdere verdien i å få personlig service, og det å kunne prøve klærne før man kjøper dem. Vi som jobber her kjenner jo produktene våre, sier Guro Øveraas Mostue, som er medeier i butikken.

Mostue forteller at det først og fremst er forebyggende at de har sørget for overvåkning i butikken.

– Det er en trygghet i å vite at det er oversikt over hele butikken. Selv om vi har god kontroll, så får man ikke alltid med seg alt, sier Guro.

Mostue har på lik linje med mange andre i bransjen kombinert klassiske alarmer på plaggene med kameraovervåkning.

– Noen tror kanskje det er smør på flesk, men jeg synes ikke det. For oss har det vært helt avgjørende at vi har begge deler. Med kamerabilder har vi helt konkrete bevis, og vi har anmeldt noen flere forhold på bakgrunn av dette, sier Dagfinn.

 
 

Støtter det lokale

At det er den lokale bedriften Ennte som står for sikringen av Lillestrøm-butikken er ikke tilfeldig.

«Hadde det stått mellom en stort internasjonalt firma og Ennte hadde jeg ikke vært i tvil»

– Da vi ønsket sikring, gikk vi til Nils (Tveter, daglig leder) i gamle Checkpoint som nå er Ennte. Det er jo et lokalt rælingsfirma, og vi i det lokale næringslivet må støtte hverandre, sier Dagfinn.

For Mostue, som er en frittstående og lokal bedrift, er det viktig at de lokale aktørene i næringslivet bruker hverandre. Det er en av mange grunner til at de valgte Ennte, men også fordi kvaliteten på det de leverer står til forventningene.

– For det første er produktene bra, men servicegraden er også viktig. Når jeg ringer, så ordner de opp og sender folk med en gang. Det er noe med nærheten til de vi jobber med, det er fordelen med å bruke noe lokalt. Hadde det stått mellom et stort internasjonalt firma og Ennte hadde jeg ikke vært i tvil, sier Dagfinn.

For Ennte, som holder til på Slynga i Rælingen, er også lokalmiljøet viktig. Av de 21 ansatte er de aller fleste fra nærmiljøet, og de bryr seg om det som skjer i områdene rundt.

– Vi som jobber her er glad i nærmiljøet vårt, og vi ønsker å stille opp for dem, sier salgssjef Torbjørn Bøhnsdalen i Ennte.

– Like naturlig som lås på døra

Bedriften som har mer enn 20 års erfaring med svinnreduserende løsninger for butikkhandelen, ser, i likhet med kunden Mostue, verdien i å være en del av det lokale næringslivet. De har både små og store kunder i sin portefølje, men sier de setter like stor pris på de små og frittstående butikkene som de store kjedene. Nå ser de et stadig større behov og ønske for videoovervåkning i butikker.

– Kameraovervåkning blir mer og mer vanlig. Det har først og fremst en preventiv effekt, og det er også med på å trygge arbeidsplassen for de ansatte. Det er få som åpner butikk i dag uten overvåkning, og snart er det nok like naturlig med kameraovervåkning som det er å ha lås på døra, sier Torbjørn.

Rælingsfirmaet tilbyr løsninger for alle typer lokaler, fra helt enkle og rimelige systemer til mer komplekse løsninger for store arealer. Ingen butikker eller lokaler er for små.

– Vi skreddersyr løsninger etter behov, og tar uforpliktende befaringer kostnadsfritt. Du kan for eksempel få et enkelt kamerasystem som dekker hele butikken for under 1000 kroner måneden, sier han.

Med stadig bedre bildekvalitet og brukervennlighet, kombinert med lavere priser, er en investering i løsninger fra Ennte fort betalt av seg selv innen ett år.  

Nå som det nærmer seg jul, kommer også noen av ukene med aller høyest omsetning for mange butikker, og dessverre er dette også perioden der varehandelen opplever en stor økning i tyveri og svinn.

– De som har butikk merker at det forsvinner varer. Med kamera får man dokumentert og også anmeldt disse uønskede hendelsene, sier Torbjørn.

Kamera har flere bruksområder enn mange tror, og produktene Ennte tilbyr er kjente varemerker og systemer av god kvalitet. Ennte jobber hele tiden for å yte det beste for sine kunder og har deriblant også kuttet fordyrende mellomledd og har fått agenturrettigheter for det nordiske markedet på flere svinnreduserende løsninger. For de som sitter på gjerdet og vurderer å sikre sin bedrift, er det ikke lang vei fra tanke til handling hos Ennte.

– Vi har et stort varelager, så vi kan levere løsninger på svært kort tid. I tillegg har vi våre egne montører og teknikere inhouse, og vi kaster oss rundt om noen trenger hjelp raskt, sier Torbjørn. 

*Artikkelen er skrevet at Romerikets Blad som en redaksjonell annonse for oss i Ennte AS.